На Прикарпатті планують скоротити кількість чиновників

Станом на 1 вересня поточного року розмір кредиторської заборгованості із виплати зарплати працівникам бюджетних установ Івано-Франківщини складає 176, 1 мільйони гривень. А прогнозована сума незабезпеченості до кінця року становить понад 472 мільйони гривень. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ірини Мацькевич, забезпеченими фінансовим ресурсом для виплати зарплатні є місто Калуш і Тисменицький район. Із 30 об’єднаних територіальних громад області кошти на зарплату до кінця поточного року мають 9 ОТГ.

Причиною такої складної ситуації із виплатою заробітної плати, на переконання Ірини Мацькевич, є невідповідність видатків на утримання розгалуженої мережі закладів установ галузей охорони здоров’я та освіти кошторисними призначеннями та наявного фінансового ресурсу.

«Зараз ми мусимо спільно із органами місцевого самоврядування докласти максимум зусиль та знайти раціональне рішення, щоб подолати цю проблему. Переконаний, що перерозподіл видатків місцевих бюджетів допоможе зняти проблему заборгованості по заробітній платі з порядку денного», - підкреслив Денис Шмигаль.

Для максимального зменшення заборгованості керівники районів, міст та ОТГ, в яких наявні борги із виплати зарплати, підготують пропозиції щодо спрямування фінансового ресурсу із інших статтей видатків. Окрім того, в рамках наради йшлося про скорочення штатної чисельності державних службовців у районних державних адміністраціях та розподіл субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.