Денис Шмигаль оглянув будівництво НВК у Гошеві

28 серпня у рамках робочої поїздки на Долинщину голова облдержадміністрації Денис Шмигаль оглянув хід будівництва навчально-виховного комплексу в селі Гошеві. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Зазначимо, що реконструкція об'єкту розпочалася у 2017 році. За два роки за кошти місцевого та районного бюджетів споруджено три поверхи будівлі, в якій заплановано облаштування трьох дошкільних груп, кілька початкових класів.

Читайте також: Денис Шмигаль: 2020-ий рік повинен стати для Івано-Франківщини роком доріг і мостів

Наразі будівництво триває, однак для завершення усіх робіт та введення його в експлуатацію не вистачає фінансового ресурсу.

«Будівництво навчально-виховного комплексу у Гошеві є добрим прикладом співпраці громади і районної влади із залученням коштів із бюджетів усіх рівнів влади, - підкреслив Денис Шмигаль. – Саме такі об’єкти швидко і якісно споруджуватимуться і належним чином берегтимуться жителями громади».

Денис Шмигаль також зазначив, що при спорудженні об’єктів соціальної інфраструктури повинні враховуватися і економічні показники доцільності та демографічна ситуація у населеному пункті. Додамо, що кошторисна вартість будівництва становить 47,2 млн. гривень.

Минулого року на реконструкцію навчально-виховного комплексу виділено кошти із районного і місцевого бюджетів. Разом з тим, об'єкт включений на фінансування державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки.