У Бурштині спіймали браконьєрів, які ловили рибу забороненим способом

Патрульні Рибоохоронного патруля фіксують порушення правил рибальства на скидному каналі Бурштинської теплоелектростанції.

22 серпня 2019 року о 21:30 затримано двох мешканців Бурштина під час багріння риби (способу лову, забороненого правилами рибальства).

За фактами браконьєрства на обох осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Риби в них не виявлено. Два знаряддя для багріння вилучено. Матеріали справи передаються до суду для накладення штрафів на браконьєрів - від 340 до 680 грн кожному.

23 серпня близько 1 год. ночі держрибінспектори виявили та затримали на р. Дністер біля м. Галич місцевого мешканця під час незаконного лову риби. Галичанин за допомогою пристосування "водяний змій" (місцева назва "сани") ставив свою 5-метрову сітку. На момент затримання він ще не наловив риби. Рибпатрульними вилучено як сітку, так і пристосування для її встановлення.

На порушника правил рибальства складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення винної особи до відповідальності. Браконьєру загрожує штраф від 340 до 680 грн.