Івано-Франківщина отримає 100 мільйонів на ремонт дороги Снятин-Тязів

На нараді в голови Івано-Франківської облдержадміністрації Дениса Шмигаля керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак доповів про хід виконання ремонтних робіт на дорогах і мостах державного значення та планові завдання на 2020 рік. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Василь Буджак нагадав про про хід реалізації державної програми «Розвиток дорожнього господарства української частини Карпатського євро-регіону».

А зокрема в 2016 році основним об’єктом державного будівництва стало відновлення а/д Н-09 Мукачево – Львів у напрямку Рогатина, у 2016-му – а/д Н-10 Стрий – Мамалига від Івано-Франківська в напрямку Коломиї та Снятина, у 2017-му – а/д Н-09 у напрямку Яблуницького перевалу. В 2018-19 роках основні зусилля зосереджені на а/д Н-10 в напрямку Калуша, Долини, Болехова.

Одночасно планово відновлюються інші дороги державного значення, а зокрема а/д Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський.

Здійснено значний обсяг робіт із поточного середнього ремонту а/д Р-62 Криворівня – Чернівці та до кінця будівельного сезону будуть завершені заплановані на поточний рік роботи.

Розпочато поточний середній ремонт а/д Р-20 Снятин – Тязів. Розпорядженням Кабінету Міністрів від 14 серпня №634-Р «Деякі питання дорожнього господарювання» внесено зміни до попереднього розпорядження Кабміну та передбачено додаткове фінансування в обсязі 100 млн грн на поточний середній ремонт проблемних ділянок у межах Городенківського та Тлумацького районів.

До кінця будівельного сезону буде добудований міст через річку Рибниця в місті Косів на а/д Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський та виконані заплановані на поточний рік роботи з будівництва мосту через Дністер на межі Галицького та Калуського районів на а/д Т-09-10 Бурштин – Калуш.

Керівник САД порушив також питання безпеки руху на дорогах державного значення.

За підсумками наради голова ОДА Денис Шмигаль дав необхідні протокольні доручення.