В Івано-Франківську п’яний водій намагався втекти від патрульних

14 серпня близько 18 години під час патрулювання вулиці Кармелюка екіпаж патрульної поліції помітив автомобіль Chevrolet Lacetti, який мав технічну несправність зовнішніх освітлювальних приладів, а саме не працював правий стоп-сигнал. Працівники поліції увімкнули проблискові маячки червоного кольору та подали звуковий сигнал для зупинки транспортного засобу.

«Водій-порушник почав збільшувати швидкість та втікати. На численні вимоги про зупинку керманич не реагував. До переслідування долучились інші патрулі. Транспортний засіб зупинили у дворі будинку де проживає водій. Добровільно вийти та поспілкуватись з поліцейськими відмовлявся і навіть намагався втекти з місця пригоди, однак був негайно затриманий. При цьому чинив злісну непокору правоохоронцям та висловлювася нецензурною лайкою. В ході розмови з 41-річним водієм-втікачем патрульні виявили характерні ознаки алкогольного сп’яніння: порушення координації рухів, різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя, запах алкоголю з порожнини рота. Інспектори запропонували водію пройти перевірку на стан сп'яніння, але в присутності двох свідків він відмовився», - йдеться у повідомленні Патрульної поліції Івано-Франківщини.

Під час складання адміністративних матеріалів порушник відмовився пред’явити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія.

На водія складено протоколи за ст. ст.130 КУпАП (водіння в стані сп’яніння), за ч.2 ст.126 КУпАП (керування без відповідних документів), ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), ст. 185 КУпАП (злісна непокора законним вимогам працівника поліції), ст. 122-2 КУпАП (незупинка на вимогу поліцейських).