Представники Мінекономрозвитку ознайомились з відновленням обсерваторії на горі Піп Іван

У Прикарпатському національному університеті в рамках проекту «Високоефективні департаменти Міністерства економічного розвитку і торгівлі» відбувся виїзний навчальний захід за участі представників Мінекономрозвитку та команди підтримки реформ. Про це повідомили в пресслужбі ПНУ.

Під час проведення заходу його учасники взяли участь у тімбілдінг тренінгу. Співробітники Мінекономрозвитку, команди підтримки реформ, Прикарпатського національного університету та експерти компанії, що проводила тренінг, здійснили спільне сходження на гору Піп Іван (Чорногірський хребет) та ознайомилися з процесом відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії. Ректор університету Ігор Цепенда розповів учасникам сходження про перші кроки та перспективи розвитку Міжнародного наукового центру «Обсерваторія».

Як зазначила директор Департаменту державних інвестиційних проектів та підтримки розвитку Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Гришкевич проект є важливим для Карпатського регіону і стане основою для подальшого розвитку. Вона також зробила запис у книзі почесних гостей Міжнародного наукового центру «Обсерваторія».

Також під час навчального заходу його учасники побували в селищі Микуличин Яремчанської міськради. Ректор університету Ігор Цепенда ознайомив їх зі станом реалізації державного інвестиційного проекту «Будівництво Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Республіки Польща». Варто зазначити, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника є відповідальним виконавцем проекту. Його загальна вартість становить 193,342 млн. грн. Термін реалізації – 2018-2020 роки. На думку фахівців, Міжнародний центр зустрічей стане унікальним осередком з розвитку культурної, освітньої, наукової та інноваційної практичної співпраці студентів України та Польщі.