У Галицькому районі облаштовують пункт вагового контролю

Філія «Рогатинська ДЕД» ДП «Івано-Франківський облавтодор» влаштовує асфальтобетонне покриття на майданчику для габаритно-вагового контролю на автодорозі Н-09 Мукачево – Львів на км 372 у Галицькому районі. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

«Влаштування пункту ГВК на жвавій автотрасі вкрай важливе, щоб перешкодити перевантаженню транспортних засобів. Адже це запорука збереження дорожнього одягу від руйнування», - йдеться у повідомленні.

Довідка

Роботу пункту габаритно-вагового контролю в частині проведення робіт зі зважування транспортних засобів (ТЗ) забезпечують Служба автомобільних доріг та уповноважені підприємства, а також «Укртрансбезпека» та її територіальні органи;

Фінансування робіт (послуг) з утримання, обслуговування та забезпечення функціонування пунктів габаритно-вагового контролю здійснюють власники (балансоутримувачі) таких об’єктів;

Проведення габаритно-вагового контролю транспортного засобу проводиться протягом години з моменту заїзду ТЗ на ваги до кінцевого оформлення матеріалів у разі виявлення порушення.