Три навчальні заклади Івано-Франківська переіменують

На засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянули питання щодо зміни назви ЗШЛ № 23, гімназії № 2, ЗШ № 28 та присвоєння імен цим закладам з метою увіковічнення пам’яті відомих українців. Про це повідомили у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Відповідно до вимог нового Закону України «Про освіту» буде змінено назву гімназії № 2 на Ліцей та на клопотання педагогічного та учнівського колективів присвоєно ім’я Романа Шухевича – найвидатнішої постаті національно-визвольної боротьби українського народу за незалежність, головного командувача УПА.

Назву ЗШЛ № 23 буде змінено на Ліцей № 23 та присвоєно ім’я Романа Гурика. Ініціативу увіковічнення пам’яті учня ЗШЛ № 23, Героя України, студента філософського факультету Прикарпатського університету, який загинув на передовій під час зіткнень на вул.Інститутській від куль снайпера, підтримали педагоги, учні та батьківська громада закладу.

Назву ЗШ № 28 буде змінено на Ліцей та присвоєно ім’я В’ячеслава Чорновола – патріота української нації. Шкільна та батьківська громади вважають, що на прикладі життя В’ячеслава Чорновола повинно виховуватися юне покоління сучасних українців.