В Івано-Франківську відкрили центр освітніх інновацій

В Івано-Франківську на вулиці Незалежності 36, у колишньому приміщенні «Молочної кухні», відкрили новий Центр освітніх інновацій. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Це перший комунальний заклад такого типу в Україні. Тут проводимуть різноманітні майстер-класи та тренінги, освітні заходи, зустрічі з відомими людьми тощо. Простір стане освітньою платформою, де юні франківці зможуть обмінюватися ідеями та втілювати в життя власні проєкти.

Міський голова Руслан Марцінків підкреслив – дуже добре, що це приміщення в центрі міста вдалося зберегли для освітніх потреб дітей і молоді.

«Це простір, який буде надихати і в якому будуть творити. І тепер перед нами стоїть завдання наповнити яскравим змістом це приміщення. Впевнений, що сюди приїжджатимуть і закордонні делегації, будуть обмінюватися досвідом», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Він долучився до кількох локацій: роздивився свій телефон під мікроскопом у 20-кратному збільшенні, перевірив власними руками плазмову кулю. Також міський голова спробував морозиво, яке зроблене з молока, вершків, цукрової пудри та холодного азоту.

Зазначимо, що ремонт приміщення обійшовся міському бюджету в майже три мільйона гривень.