На базі ІФНТУНГ створять «Академію футболу»

11 липня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулось підписання договору про співпрацю між ІФНТУНГ, Громадською організацією «Дитячо-юнацький футбольний клуб «НІКА-05» (ДЮФК «Ніка-05») та Вовчинецькою сільською радою. Про це повідомили в пресслужбі ІФНТУНГ.

«В основі угоди – створення на базі ІФНТУНГ «Академії футболу» з метою залучення молоді до спорту та до здобуття вищої освіти в університеті, а також задля участі у змаганнях студентської чи аматорської ліги.

Читайте також: Реконструкція трибуни стадіону ІФНТУНГ коштуватиме 10 мільйонів гривень

Договір підписали: від університету – ректор, проф. Євстахій Крижанівський, від ДЮФК «Ніка-05» – президент Андрій Шулятицький, від Вовчинецької сільської ради – сільський голова Михайло Назар.

«Для ефективного розвитку дитячо-юнацького футболу та популяризації спорту загалом, перш за все, потрібні такі складові – це перспективна молодь, а вона, без сумніву, є, як серед дітей, так і серед студентів; якісний викладацький склад, а також відповідні матеріально-технічні ресурси, які є як на території Вовчинецької сільської ради, так і в ІФНТУНГ. Саме на базі нашого університету функціонує спортивний комплекс ім. Гемби А. П., який є другим в Україні за масштабами (5 га) та єдиним в області, що відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд», - зазначив перший проректор університету, проф. Олег Мандрик.

Загалом, укладений сторонами договір передбачає: активізацію розвитку й популяризацію футболу в м. Івано-Франківську та області, залучення дітей та юнаків до спорту, пропагування здорового способу життя та залучення молоді з інших міст та областей до навчально-спортивного процесу; здійснення профорієнтаційної роботи серед школярів та створення умов для проходження практики студентами університету та сприяння їм у працевлаштуванні. Сторони також домовились сприяти об’єднанню працівників у колективи фізичної культури або спортивні клуби.