Американський хірург подарував ІФНМУ англомовну медичну літературу

Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті вчергове побував відомий кардіоторакальний хірург зі США Юрій Кузич. Американський фахівець подарував університетській бібліотеці оригінальну англомовну медичну навчальну літературу. Про це повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

Нагадаємо, Юрій Кузич з вересня минулого року в рамках програми Фулбрайта вивчає післядипломну медичну освіту в Україні загалом та в ІФНМУ зокрема. Особливо його цікавлять такі хірургічні спеціальності, як офтальмологія, ортопедія, загальна хірургія, серцева і торакальна хірургія тощо. У травні він взяв участь у звітній науково-практичній конференції лікарів-інтернів та провізорів-інтернів за 2018-2019 навчальний рік.

«Я бачу зміни на краще в медичній галузі України, — ділиться першими враженнями американський медик. — З іншого боку впадає у вічі, що рівень практичної підготовки українських лікарів-інтернів дещо слабший, ніж у їхніх американських колег. Українським студентам після закінчення університету потрібно ще багато вчитися. Причина в тому, що в Україні медичні університети не мають своїх клінік, тут університетські кафедри і лікувальні заклади — це різні установи, тому студентство дещо обмежене в доступі до пацієнтів, в операційні тощо. Це є проблема, яку треба вирішувати на державному рівні».

Книги, які подарував університету Юрій Кузич, з його особистої бібліотеки. Це фундаментальна американська навчальна та довідкова медична література, яка завжди знадобиться студентам.

«Ми щиро вдячні панові Юрію за такий подарунок, — говорить директор університетської бібліотеки Мирослава Татарин. — Цінність цих книг у тому, що це не перекладна література, а оригінальні англомовні видання. Завдяки старанням ректорату ми також регулярно закуповуємо таку літературу, але, звісно ж, таких видань ніколи не буває забагато. Ці книги завжди в особливому попиті серед студентів факультету підготовки іноземних громадян».