Бурштинська ТЕС сплатила 106 мільйонів гривень екологічного збору

ДТЕК Бурштинська ТЕС у 2018 році сплатила до фондів охорони навколишнього середовища всіх рівнів 106 мільйонів гивень екологічного збору. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК.

«Зараз на Бурштинській ТЕС триває капітальний ремонт електрофільтра енергоблока №3. В графіку ремонтів передбачили оновлення електрофільтрів решти енергоблоків методом середніх та поточних ремонтів. Ці роботи дадуть свій результат – значно зменшаться викиди в повітря», - йдеться у повідомленні.
«Щорічно ми вдосконалюємо систему контролю і моніторингу основних показників екологічної діяльності. Це дозволяє і дотримуватись нормативних дозвільних документів, що стосуються експлуатації енергетичного обладнання, і дійсно сприяти покращенню екологічного стану. Щокварталу проводимо контроль викидів забруднюючих речовин в атмосферу - золи, сірчистого ангідриду, оксиду азоту і оксиди вуглецю від кожного енергоблока. Пильнуємо, аби не було відхилень від нормативних значень», - каже начальник відділу екології Петро Савка.

Річна екологічна програма ДТЕК Бурштинська ТЕС цього року становить 121 млн грн. Ці гроші спрямовують на ремонти та заходи з охорони атмосферного повітря, раціонального використання водних та земельних ресурсів системи контролю і моніторингу.