Велодоріжка на Північному бульварі подожчала ще на два мільйона

Фото ілюстративне

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради змінив підрядника капітального ремонту тротуару з влаштуванням велодоріжки на вулиці Північний бульвар в Івано-Франківську.

7 травня переможцем закупівлі визнали ТОВ «Велобрукбуд» з пропозицією 9,99 млн. гривень. Однак, переможець не уклав договір із замовником і 29 травня його пропозицію відхилили.

Наступною найбільш вигідною пропозицією була пропозиція ТОВ «Західінвест Груп» (10 млн. грн). Однак, її відхилили як таку, що не відповідає умовам тендерної документації.

У підсумку замовник прийняв пропозицію ТОВ «ПМК - 113», яке виконає роботи за 11,9 млн. гривень.

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «ПМК - 113» є жителі Івано-Франківська Андрійчук Віталій Вікторович та Андрійчук Володимир Вікторович. Ймовірно, вони - брати, бо зареєстровані в одній квартирі.

ТОВ «ПМК - 113» для участі у тендері надало довідку, що у фірмі працює шість працівників (директор, головний бухгалтер, водій-механік, головний інженер, юрист та виконавець робіт). Зазначимо, що єдиний робітник працює за сумісництвом. У довідці зазначено, що «необхідна кількість робітників основних будівельних професій для виконання робіт по об’єкту визначається під кожен об’єкт індивідуально».

В іншій довідці про наявність технічної бази, керівництво ТОВ «ПМК - 113» зазначає, що з власної техніки у них є бензопила, кутова шліфмашина, зварювальний апарат, вагончик для тимчасового проживання, оптичний нівелір. Важка будівельна техніка - орендована.

У 2018 році слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області проводило досудове розслідування, в якому фігурувало декілька фірм, що безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ підприємствам реального сектору економіки на загальну суму 4 100 500 грн. та в такий спосіб вчинили пособництво в ухиленні від сплати податків підприємствам реального сектору економіки, а також здійснено легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

«У ході досудового розслідування встановлено, що формуванням незаконного податкового кредиту від вищевказаних СГД скористалося ряд суб`єктів господарської діяльності, в тому числі й ТОВ «ПМК-113», - йдеться в судовій ухвалі.

Суд надав дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 67/406, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «ПМК-113», з метою виявлення, фіксації та вилучення документів, предметів та речей, які зберегли на собі сліди вчинення вищевказаного кримінального правопорушення за 2017-2018 роки. Чи був проведений обшук та, які його результати - наразі невідомо.