Студентка ПНУ взяла участь у міжнародному науковому дослідженні

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук Мирослава Ватащук на запрошення Dr. Tetyana Yevsa взяла участь в науковому дослідженні у відділі гастроентерології, гепатології та ендокринології університету Вища медична школа міста Ганновер (Німеччина). Про це повідомили в прес-службі ПНУ імені Василя Стефаника.

«Магістрантка була учасницею дослідження на тему: «Взаємодія біохімічних та імунологічних процесів у мишей із передраковими захворюваннями печінки». Робота виконувалась разом з колишніми студентками кафедри біохімії та біотехнології – Анастасією Грущенко, які нині продовжує навчання у Вищій медичній школі Ганновера у рамках програми Leonhard Euler 2018/2019, отриманої від Німецької служби академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD) та Наталкою Петрів, аспіранткою Вищої медичної школи Ганновера, лауреаткою програми Leonhard Euler 2017/2018)», - йдеться у повідомленні.

Керівниками проекту є Tetyana Yevsa (Вища медична школа м. Ганновер, Німеччина) та Галина Семчишин (Прикарпатський університет, Україна).

Також варто зазначити, що нещодавно Німецька служба академічних обмінів DAAD підтвердила, що Мирослава стала стипендіаткою програми Leonhard Euler 2019/2020 і отримає кошти на завершення магістерської роботи на рідній кафедрі та у німецьких партнерів.