На Рогатинщині готуються до фестивалю «Пісні Опілля»

У Рогатині відбулося засідання організаційного комітету щодо підготовки та проведення 23 червня 2019 року відкритого обласного фестивалю народної творчості «Пісні Опілля». Про це повідомили в Рогатинській РДА.

Як зазначила заступниця голови Рогатинської РДА Оксана Канюка, відділ культури райдержадміністрації розробив робочий план проведення відкритого обласного фестивалю «Пісні Опілля».

Члени оргкомітету обговорили організаційні заходи з підготовки та проведення святкування.

«Йшлося про зустріч учасників фестивалю з Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської областей, представлення сувенірної та рекламної продукції, висвітлення ходу фестивалю в засобах масової інформації, забезпечення медичного обслуговування, громадського порядку та безпеки, розміщення виїзної торгівлі», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення фестивалю відбудеться виставка декоративно-ужиткового мистецтва Фольклорні подвір’я «Опільські газди».

Фестиваль «Пісні Опілля» проводиться на батьківщині Роксолани раз у два роки в кількох номінаціях, серед яких: вокально-хоровий, музичний та хореографічні жанри, фольклорно-етнографічні колективи та майстри народної творчості.