На Івано-Франківщині зібрали 1,7 млрд. гривень митних платежів

За січень-травень цього року суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківщини сплатили до бюджету 1,7 мільярда гривень митних платежів. Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, це на 770 млн грн або на 79 відсотків більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомили в ДФС Івано-Франківської області.

«При митному оформленні товарів суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності у розрізі видів податків, зборів та митних платежів найбільше сплатили податку на додану вартість – 1049,1 млн грн, приріст до минулого року склав 23 відс., мита – 75,7 млн грн, приріст – 10 відс. та акцизного податку – 58,8 млн грн., приріст до минулого року 189 відсотків. Значне зростання надходжень акцизного податку відбулось за рахунок розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації під час дії пільгового періоду, тобто автомобілів на єврономерах, які були ввезені з 2015 по 2018 рік за зниженими ставками акцизного податку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, процедура притягнення до відповідальності та накладення штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушення митного режиму, повинна була набути чинності 24 травня 2019 року. Однак, Верховною Радою України прийнято Закон України від 16.05.2019 року № 2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги», яким відтерміновано штрафи за керування автомобілями на єврономерах до 22 серпня 2019 року.