АМКУ виявив змову при закупівлі підручників

За результатами розгляду звернення Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Івано-Франківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України встановлено, що під час проведення Державним вищим навчальним закладом «Івано-Франківський національний медичний університет» відкритих торгів, на закупівлю Підручників для поповнення бібліотечного фонду, підручників для кафедри мовознавства та Підручників для поповнення бібліотечного фонду та кафедри мовознавства, учасники процедури закупівлі товариство з обмеженою відповідальністю «Лінгвіст» (м. Київ) та фізична особа - підприємець Редько Ольга Юріївна (м. Київ) узгодили свою поведінку, внаслідок чого конкуренцію між ними під час участі у цих торгах було усунуто. Про це повідомили в Івано-Франківському територіальному відділенні АМКУ.

«Рішенням адміністративної колегії Відділення такі дії ТОВ «Лінгвіст» та ФОП Редько О.Ю. визнано порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. За вказані порушення законодавства про захист економічної конкуренції на учасників в установленому законом порядку накладено штрафні санкції», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», за вчинення вищевказаних порушень ТОВ «Лінгвіст» та ФОП Редько О.Ю. на три роки позбавляються права приймати участь у публічних закупівлях.