Студенти ІФНМУ перемогли на обласній універсіаді з легкої атлетики

5 червня в Калуші на стадіоні «Хімік» відбулась студентська універсіада з легкої атлетики серед вищих навчальних закладів Прикарпаття. Про це повідомили в прес-службі ІФНМУ.

Команда Івано-Франківського національного медичного університету здобула впевнену перемогу.

Студентська команда ІФНМУ налічувала 14 учасників. Супроводжував збірну на змаганнях доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Ярослав Остафійчук.

«Практично кожен зі студентів-медиків здобув перемогу або ж зайняв призове місце у своєму виді змагальної програми. Найуспішнішим став Назар Іванів, який показав найкращі результати в забігах на 200 і 1500 метрів, а також в стрибках у довжину. Юрій Калин став найшвидшим на стометрівці. Роман Мочерняк прибіг першим на дистанції 800 метрів. Сергій Жмуркевич був найкращим в забігу на 400 метрів. Денис Гірняк та Іван Дідушко були відповідно другим і третім на стометрівці. Владислав Капець посів третє місце в забігу на 200 метрів. Також Назар Іванів, Роман Мочерняк, Сергій Жмуркевич та Юрій Калин перемогли в чоловічій естафеті 4х100 метрів», - йдеться у повідомленні.

Цілу низку нагород вибороли й дівчата. Анастасія Мацюрак, Катерина Зятик, Тетяна Гундяк і Вікторія Семко були найкращими в жіночій естафеті 4х100 метрів. Вікторія Семко прибігла першою на стометрівці та перемогла у стрибках у довжину. Ольга Цідило перемогла в забігу на 800 метрів і була третьою на стометрівці. Марія Будник посіла друге місце в забігу на 400 метрів.

«Ми в короткі терміни збирали команду на ці змагання, але наші студенти все одно добре себе проявили, — підсумовує Ярослав Остафійчук. — Наша команда взяла участь у всіх видах змагальної програми, і практично всюди здобула нагороди. Дякуємо усім нашим студентам за те, що займаються спортом і популяризують здоровий спосіб життя. Так тримати!».