На Калущині фахівці виявили численні випадки невідповідності якості питної води

У травні фахівці Івано-Франківського лабораторного центру МОЗ України відібрали 162 проби води для дослідження за мікробіологічними показниками. Про це повідомили у прес-службі відомства.

З 62 проб 8 – не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»: водопровід КП «Водотеплосервіс» м.Калуш – 5 проб, КП «Екопобутсервіс» смт.Войнилів – 1 проба, ТзОВ «Райсількомунгосп» с.Боднарів – 2 проби.

Для дослідження за санітарно-хімічними показниками було відібрано 148 проб питної води з централізованих водопроводів області, з них 17 не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10: КП «Водотеплосервіс» м.Калуш – 13 проб, КП «Екопобутсервіс» смт.Войнилів – 2 проби, ТзОВ «Райсількомунгосп» с.Боднарів – 2 проби.

«Нагадуємо мешканцям територій, які постраждали від негоди, що використання води з підтоплених криниць може зашкодити здоров’ю людей. В жодному випадку не використовуйте для пиття воду з відкритих водойм та криниць, тому що внаслідок підтоплень у ці джерела водопостачання могли потрапити збудники інфекційних захворювань. В разі необхідності – воду треба добре прокип’ятити», - йдеться у повідомленні.