Івано-Франківська міська рада затвердила Генплан

7 червня сесія Івано-Франківської міської ради прийняла рішення затвердити містобудівну документацію «Внесення змін до Генерального плану міста Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста», за вийнятком частини, що стосується орендованої ТЗоВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд» земельної ділянки площею 4 га зі сторони вул. Романа Гурика. Про це повідомили в Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради.

За таке рішення проголосували 26 депутатів міської ради.

Генеральний план міста, що отримав зміни, затверджений рішенням міської ради ще 03.07.2001 р.. За цей час в місті суттєво змінилась соціально-економічна ситуація, яка спонукає до прийняття нових рішень, в тому числі у сфері містобудування. Ця проблема може бути вирішена коригуванням генплану.

У зв’язку з цим Івано-Франківська міська рада прийняла рішення від 15.03.17 р. №70/11 про розробку змін до генерального плану міста Івано-Франківська, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста.

«29.03.2019 р. Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція» (державне підприємство – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства) в своєму експертному звіті встановив відповідність документації законодавству, будівельним нормам, державним стандартам і правилам, рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань планування і забудови територій», - йдеться у повідомленні.