Прикарпатські депутати змагаються на Всеукраїнській спартакіаді

У місті Чорноморську Одеської області стартувала VIІІ Всеукраїнська спартакіада серед депутатів усіх рівнів. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської обласної ради.

Участь у ній беруть збірні команди шістнадцяти областей України. Упродовж п’яти днів близько трьохсот депутатів змагаються у п’яти видах спорту: волейбол, футзал, настільний теніс, шахи та шашки.

Прикарпаття на змаганнях представляють 23 депутати, які за результатами обласної спартакіади стали найкращими. З їх числа сформовано волейбольну і футзальну команди. Окрім цього, по двоє депутатів представлено у настільному тенісі, шахах і шашках.

«До спартакіади ми дуже серйозно готувалися. За результатами змагань на обласному рівні були відібрані найкращі представники. Спартакіада – це свято спорту, на якому ми маємо можливість поспілкуватися з депутатами з різних областей. Але насамперед, спартакіада – це змагання і для команди Івано-Франківської області олімпійський принцип “Головне не перемога, а участь” не підходить. Ми налаштовані підкорювати найвищі сходинки», – підкреслив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

За результатами першого дня змагань прикарпатські депутати-футзалісти здобули переконливу перемогу в матчі з командою Чернівецької області та зіграли в нічию з футзалістами Запорізької області.

В свою чергу волейболісти провели одну гру проти харківської команди, яка завершилася з рахунком 2:0 на користь прикарпатських депутатів.

Позитивні результати упродовж першого ігрового дня спортсмени також продемонстрували в індивідуальних заліках. Зокрема, в настільному тенісі серед чоловіків депутат Городенківської міської ради Ігор Терлецький у шести іграх здобув 5 перемог, а депутат Новокривотульської сільської ради Тисменицького району Марія Гоцуляк в настільному тенісі обійшла п’ятьох своїх суперниць та одній поступилася. Шахісти і шашкісти продовжують змагання.

Відзначимо, за час проведення Всеукраїнської спартакіади збірна команда депутатів Івано-Франківської області п’ять разів виборювала «золоті» медалі.