На Івано-Франківщині 25 автомобілів для амбулаторій придбали в одного постачальника

В області Івано-Франківській області закупили 25 позашляховиків Renault Duster для нових сільських амбулаторій. Про це повідомляють активісти «Антикорупційної платформи».

На Прикарпатті заплановано побудувати 26 нових амбулаторій, на що з держбюджету виділено 116,7 млн гривень. Одночасно із тендерами на будівництво амбулаторій, в області розпочали закуповувати автомобілі. Всі придбані транспортні засоби – позашляховики марки Renault Duster.

«Перелік технічних вимог до транспортних засобів підготували Міністерство охорони здоров’я та Міністерство інфраструктури. У відповідь на інформаційний запит у МОЗ пояснили, що вимоги до автомобілів виходять зі стану доріг у сільській місцевості, тому доцільно використовувати авто підвищеної прохідності – категорії М1G. І хоча в листі МОЗу з описом технічних вимог до автомобілів, адресованому облдержадміністраціям, детальні характеристики не вказувались, так сталося, що технічні параметри автомобілів виявилися фактично виписаними під конкретну марку авто – Renault Duster. Так, наприклад, Тисменицька міська лікарня взагалі назвала файл з тендерною документацією «Рено Дастер», - йдеться у повідомленні.

Спроби альтернативних постачальників взяти участь у тендерах провалилися, адже їхні автомобілі не відповідали технічним вимогам, а тому були відхилені.

В усіх 25 тендерах перемогу здобула приватна виробничо-комерційна фірма «В.С.К.» – офіційний і єдиний дилер автомобілів марки Renault в Івано-Франківській області. Загальна сума всіх авто становить майже 12 млн гривень.

Для створення видимості «прозорих закупівель» у тендерах брали участь дилери Renault з інших областей України.

За даними ЄДРПОУ, засновником виробничо-комерційної фірми «В.С.К.» є житель Івано-Франківська Король Володимир Степанович. У 2015 році чоловік балотувався до Івано-Франківської міської ради від партії «Наш край».