«Прикарпатенерготрейд» готовий відключати боржників

Уже з 21 травня відповідно до норм нового Закону «Про житлово-комунальні послуги» боржникам за комунальні платежі, в тому числі і за електроенергію, почали нараховувати перші стягнення за прострочення платежів. Про це повідомили на офіційній сторінці ТОВ «Прикарпатенерготрейд» у Фейсбуці.

Також з 21 травня постачальник електроенергії має право розпочинати процедуру припинення електропостачання через заборгованість. Постачальники радять прикарпатцям оплачувати рахунки вчасно, щоб не опинитись під ризиком заплатити більше чи навіть знеструмлення.

«За даними енергопостачальної компанії ТОВ «Прикарпатенерготрейд» з 560 тис. побутових споживачів електроенергії Івано-Франківщини 80 тис. не оплачують рахунки вчасно. Таких боржників чекає пеня або ж навіть вимкнення електроенергії. Оскільки згідно з законом пеня нараховуватиметься на весь наявний борг від початку 2019 року, то це означає, що навіть якщо за неоплату припинять електропостачання, постачальник все ще нараховуватиме пеню допоки борг не буде сплачено», - йдеться у повідомленні.
«Вчасна та проведена в повному обсязі оплата за електроенергію – це обов’язок клієнта. Якщо до 20 числа клієнт не здійснює оплату рахунку, ми маємо право нараховувати пеню на старий борг, а також вимкнути світло, щоб заборгованість не збільшувалась. Зі свого боку, ми робимо все можливе, щоб наші клієнти мали змогу заплатити вчасно: вдосконалюємо наші сервіси для оплати, збільшуємо кількість каналів отримання інформації щодо стану розрахунків, постійно нагадуємо про необхідність оплачувати рахунки. Вам залишається лише вибрати найзручніший для себе сервіс. Для того, щоб не залишитись без світла та не переплачувати за нього, важливо пам’ятати, що оплата за електроенергію повинна здійснюватись до 20 числа місяця наступного за звітним. При цьому, оплата вважатиметься проведеною вчасно, якщо кошти зарахують на рахунок постачальникане пізніше 20 числа. Тому, щоб спати спокійно, краще оплатити рахунок ще раніше. Бо навіть, якщо пеня й невелика – лише 0,01%, то можливість залишитись без електропостачання викликає серйозне занепокоєння», - йдеться у повідомленні.