У Калуші погіршилась якість питної води

В зв’язку із сильними зливами на Прикарпатті, у м.Калуші погіршилась якість питної води для населення. Про це повідомили в Калуській міській раді.

З метою запобігання гострих інфекційних захворювань, які можуть виникнути в результаті вживання неякісної питної води, фахівці рекомендують:

- Для пиття та приготування їжі використовувати воду питну лише гарантованої якості, на даний час, воду питну бутильовану або прокип'ячену;

- Для дітей використовувати виключно питну воду бутильовану гарантованої якості, в разі сумніву щодо безпечності питної води, для догляду та гігієни немовлят використовувати прокип’ячену воду;

- Перед приготуванням їжі необхідно завжди мити руки з милом, при можливості, застосовувати відповідні дезінфікуючі засоби для рук;

- Особливо після злив/паводку необхідно убезпечити індивідуальні колодязі, а саме : провести обстеження споруди, необхідний поточний ремонт, чищення колодязя та дезінфекцію, знезараження питної води з обов’язковим лабораторним контролем якості води.

Заборонено використовувати для підйому води із колодязя/каптажу чи іншого джерела громадського користування ємності, які приносять споживачі, а також набирати воду із відра загального користування посудом, що належить споживачам.

При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) не можна використовувати для пиття, приготування їжі, миття посуду воду з річок, озер, невідомих колодязів, підземних джерел. Вода має бути профільтрована та прокип’ячена. Для пиття мати із собою запас питної води гарантованої якості. Не допускати випадків ковтання води під час купання у відкритих природних водоймах.

На відпочинку запас питної води бутильованої, інших фасованих напоїв (в металевих, пластикових ємностях) оберігати від будь-якого забруднення, в тому числі від контакту мишовидних гризунів.