Студенти ПНУ влаштували перформанс до Дня вишиванки

16 травня у Всесвітній день вишиванки, студенти Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету влаштували тематичний перформанс «Україно моя, вишиванко». Про це повідомили у прес-службі ПНУ.

Традиційно захід відбувся на площі біля пам’ятника Іванові Франку.

Участь у перформансі брали 850 осіб – це студенти коледжу та викладачі.

Розпочалося свято з урочистого виконання Гімну України. Далі студенти прочитали вірші та заспівали пісні про вишиванку. Згодом відбувся і сам танцювальний флешмоб.

«Це мистецький захід, в якому нам вдалося об’єднати українську пісню, поезію і танцювальний флешмоб. Ми вже впродовж п’яти років поспіль проводимо такий захід. Найталановитіші студенти представляють орнаменти вишиванок різних регіонів нашої країни, співають, танцюють – і все це, звичайно, у вишиванках. Такі заходи прищеплюють студентам любов до рідного краю, України, до національного одягу та української пісні», – зазначила Роксолана Павелко. педагог-організатор Івано-Франківського коледжу, викладач хореографії.

У рамках програми перформансу студенти спеціальності «Дизайн» створили флешмоб етнографічних карт у стилі вишиванок усіх регіонів України.