У калуських автобусах встановили валідатори для електронного квитка

У Калуші на автобусних маршрутах №4, №5, №6а встановили варлідотори від «Приватбанк». Про це повідомили в прес-службі «Приватбанку».

Такі безкоштовні валідатори (термінали) «Приватбанк» встановлює в маршрутках, автобусах, тролейбусах і трамваях по всій Україні, за допомогою яких пасажири можуть безготівково сплачувати за проїзд карткою будь-якого банку.

«Головна перевага в тому, що «Приватбанк» дає обладнання безкоштовно. За купівлю небанківських транспортних валідаторів міські ради та перевізники витрачають десятки мільйонів гривень. А пізніше ще потрібні суттєві суми на обслуговування цього обладнання. Тоді як «Приватбанк» бере ці витрати на себе. Також у небанківських валідаторів є ряд недоліків, які «Приватбанк» у своїх пристроях вже виправив»- каже Микола Гнатюк керівник напрямку «Еквайринг» Прикарпатського РУ «Приватбанк».

Оплата квитка за допомогою валідатора триває кілька секунд. Досить банківську картку вставити в пристрій, якщо це картка з чипом, провести карткою через зчитувач, якщо це картка з магнітною смугою, або доторкнутися безконтактною карткою до екрана. З картки клієнта миттєво буде списано вартість проїзду, а на екрані валідатора з’явиться смайлик, що підтверджує успішну оплату.

Квиток, придбаний таким чином не потрібно компостувати, він залишатиметься дійсним впродовж години з часу покупки. Видача чеку не передбачена.