В ОДА радились як долати наслідки негоди

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо подолання наслідків, спричинених сильними опадами у вигляді проливного дощу. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Про причини підтоплення житлових будинків, присадибних ділянок та автодоріг, а також алгоритм дій щодо подолання стихії та підготовку на випадок чергових опадів доповіли начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк, начальник управління ДСНС України в області Володимир Чернецький, начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Володимир Стебницький.

Читайте також: ОДА: Ситуація за наслідками стихії перебуває під контролем влади

«Зокрема, зазначалося, що найбільші руйнування негода спричинила у Снятинському, Верховинському, Надвірнянському, Калуському та Коломийському районах. Так, у с. Борщів у зв’язку з переливом дамби було підтоплено 6 домогосподарств та присадибних ділянок. На сьогодні на місці ліквідації наслідків стихії працює техніка із викачування води та проводиться її дезінфекція», - йдеться у повідомленні.

Руйнувань зазнали дамби у с. Підлісся та Березівка Тисменицького району, підтоплено автодорожній міст у с. Битків Надвірнянського району. На Верховинщині сильні зливи спричинили кілька зсувів грунтів.

Додамо, що наразі рівень води дещо стабілізується. Однак, за прогнозами синоптиків, на початку наступного тижня знову можливе погіршення погодних умов у вигляді проливних дощів.