На Долинщині побудують вітрову електростанцію

Рахинська сільська рада Долинського району проведе громадські слухання щодо змін до генерального плану села на включення додаткових територій у межі населеного пункту.

Йдеться про урочища «Біля Васька», «За колійкою», «Березина», на території яких планують побудувати споруди об’єктів передачі електричної та теплової енергії (вітропарку) ТОВ «Альтернативна енергетика Прикарпаття» (м.Івано-Франківськ).

Читайте також: На Рожнятівщині побудують потужну сонячну електростанцію

Пропозиції фізичних та юридичних осіб з обговорення змін у генплан та детального плану території приймаються у письмовій формі протягом місяця з дня опублікування оголошення.

Громадські слухання відбудуться 30 травня 2019 року о 10.00 у приміщенні Рахинянської сільської ради (с.Рахиня, вул. Голейко, 7).

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Альтернативна енергетика Прикарпаття» є жителі Івано-Франківська Гринів Петро Михайлович, Петрушко Юрій Миронович, Прокопів Тарас Ігорович.

Ю.Петрушко та П.Гринів працюють на керівних посадах у ТОВ «Богородчанинафтогаз», яке спеціалізується на видобуванні нафти та газу.

За даними Центру протидії корупції, Т.Прокопів є сином колишнього керівника «Укртрансгазу» Ігоря Прокопіва.

Довідка

Орієнтовний термін експлуатації ВЕС – 25 років. У рамках проекту планується встановлення сучасних вітротурбін у кількості від 8 до 15 штук. Висота башти становитиме 80-137 метрів у залежності від виробника обладнання. Загальна площа вітрової станції становитиме 68 гектарів (приблизна довжина 1600 на 535 метрів).