На «Карпатнафтохімі» модернізують цех з виробництва хлорвінілу

У відділенні підготовки та хімічної обробки оборотної води цеху з виробництва хлорвінілу ТОВ «Карпатнафтохім» тривають планові роботи з реконструкції градирень. Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Для цього було попередньо придбано комбіновані зрошувачі з гофрованих ПВХ листів та спеціальні форсунки виробництва відомого акціонерного товариства «БРОТЕП-ЕКО» з міста Бровари Київської області.

«Фірма-виробник зрошувачів доставила на виробничий майданчик необхідну кількість гофрованих ПВХ листів і її спеціалісти безпосередньо тут на місці забезпечили повну комплектацію цих листів у стандартні блоки, – каже начальник цеху з виробництва хлорвінілу Василь Савків. – А демонтажно-монтажні та необхідні ремонтні роботи на двох трисекційних градирнях було доручено виконати спеціалістам ТОВ «НАФТОХІМ СПЕЦ МОНТАЖ» з Одеси. Вони приступили до робіт у першій половині березня і на сьогодні вже забезпечили повну реконструкцію однієї градирні, замінивши старі гумові зрошувачі на нові з гофрованих ПВХ листів, всі зношені труби, встановивши каскадні водорозбризкуючі форсунки виробництва фірми «БРОТЕП-ЕКО», підсиливши та відремонтувавши металоконструкції. Паралельно з цим працівниками ремонтного управління ТОВ КАРПАТНАФТОХІМ» було проведено ревізію та ремонт вентиляторів градирні, а фахівцями цеху електропостачання нашого підприємства забезпечено виконання необхідних робіт з від’єднання, огляду та підключення цього та іншого електротехнічного обладнання».

Зараз в цеху з виробництва хлорвінілу вже проходить аналогічний процес реконструкції другої трисекційної градирні. Ремонт і заміна трубопроводів, металоконструкцій, обладнання проводиться почергово в одній із трьох секцій градирні, що дозволяє водооборотній системі працювати в нормальному режимі та не призупиняти в цеху технологічний процес виробництва хлорвінілу.

За словами В. Савківа, всі роботи, пов’язані з оновленням водооборотної системи цеху з виробництва хлорвінілу, передбачено завершити до другої декади травня поточного року.

Наразі ремонтниками як сторонньої фірми, так і ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» дотримується виконання графіка робіт. А встановлення в двох градирнях нових комбінованих зрошувачів з гофрованих ПВХ листів у два яруси, як вважає начальник цеху з виробництва хлорвінілу, повинно значно покращити процес охолодження оборотної води.