Студентка ІФНМУ з Мальдів перемогла на Всеукраїнській олімпіаді з латинської мови

Нещодавно в Полтаві на базі Української медичної стоматологічної академії відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Латинська мова та медична термінологія». Про це повідомили в прес-службі ІФНФМУ.

Команда Івано-Франківського національного медичного університету була представлена студентами першого та другого курсів під керівництвом доцента кафедри мовознавства Марії Гуцол. У складі команди були першокурсники медичного факультету Ігор Борушок та Назарій Харишин, студент другого курсу фармацевтичного факультету Любомир Литвинець і першокурсниця факультету підготовки іноземних громадян Зухаір Мааса Хассан з мальовничої острівної країни Мальдіви.

В олімпіаді взяли участь представники 13 закладів вищої освіти України, які забезпечують підготовку фахівців галузі охорони здоров’я. Усього було понад 60 учасників.

За словами Марії Гуцол, новацією цьогорічної олімпіади стало виконання конкурсних завдань у два етапи. Спершу студенти працювали з тестовими завданнями закритого типу, а наступного дня учасники змагалися у виконанні завдань відкритої форми, творчих завдань, а також демонстрували знання з лінгвокультурології.

Переможці олімпіади визначалися в чотирьох категоріях за спеціальностями, на яких навчаються конкурсанти, а саме стоматологія, медицина, фармація та окрема категорія для іноземних студентів, котрі навчаються англійською мовою.

У категорії студенти-іноземці перемогу здобула студентка ІФНМУ Зухаір Мааса Хассан. Інші студенти теж показали високі і якісні результати. Любомир Литвинець посів третє місце, Ігор Борушок став четвертим, а Назарій Харишин посів восьме місце.