У Долині побудують кільцеві розв’язки на трасах державного значення

Долинська міська рада у співпраці зі Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області розробила і впроваджує заходи для поліпшення безпеки руху на дорогах державного значення: Н-10 Стрий - Мамалига та Р-21 Долина - Хуст. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Як повідомив долинський міський голова Володимир Гаразд, міська рада позаторік замовила дослідження щодо стану безпеки руху на Н-10 та Р-21. Цей звіт ліг в основу подальших дій.

«Було розроблено проект організації дорожнього руху на цих ділянках. Після погодження зі Службою автодоріг міська рада почала роботу над втіленням безпекового елемента на них. Насамперед – реконструкцію центрального кільця на дорозі Н-10, яке обслуговує величезні транзитні потоки. Цією дорожньою спорудою користуються також мешканці Долини. Співфінансування - САД і Долинська міська рада», - йдеться у повідомленні.
«У міській раді відзначають якісно проведені роботи підрядника – ТзОВ «ПБС». Для поліпшення видимості кільце понижено. Звужені ділянки дороги біля нього, встановлено бордюри. Завдяки цим заходам вдалося уникнути хаотичних парковок, що були тут на острівцях безпеки. Опісля Долинська міська рада проведе благоустрій кільця та навколишньої території, висадить квіти. Будуть встановлені додаткове освітлення, інформаційні знаки та відеокамери, щоб це кільце працювало в цілодобовому режимі», - йдеться у повідомленні.

Наступні кроки – будівництво ще одного кільця в районі центральної міської лікарні, влаштування острівців безпеки, пішохідних переходів. Далі – спорудження кільцевої розв’язки на Р-21 на повороті до села Мала Тур’я, де також встановлять додаткові об’єкти.

«Такі комплексні заходи дозволять суттєво поліпшити безпеку на дорогах державного значення, де є величезний цілодобовий рух транспорту. Та загалом покращиться безпека мешканців міста», - йдеться у повідомленні.