На Коломийщині офшорні компанії добуватимуть газ

ТОВ «Гео Альянс Косачівське» (м.Київ) планує розпочати освоєння пошукової свердловини № 5 Косачівської площі в Коломийському районі Івано-Франківської області з метою пошуків покладів вуглеводнів.

Планована діяльність буде здійснюватись в адміністративних межах Корницької сільської ради Коломийського району. Свердловина буде розміщена на відкритому майданчику, під’їзд до свердловини з автодороги між селами Матеївці та Назірна по існуючій автодорозі з твердим покриттям.

Читайте також: Компанія з російським власником добуватиме газ та нафту на Прикарпатті

Компанія планує встановити технологічне обладнання для збору, підготовки та обліку продукції свердловини, прокладання шлейфу (трубопроводу) для подальшого транспортування газу.

У компанії переконані, що місцеве населення зацікавлене у розвитку нафтогазовидобувної галузі, оскільки розподіл коштів між бюджетами різних рівнів передбачає 2% рентної плати за користування надрами, що зараховується до районних бюджетів, 1 % рентної плати за користування надрами – до сільських, селищних бюджетів або 3% зараховується до бюджетів об'єднаних територіальних громад та 2% до обласних бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Проектна глибина свердловини № 5 Косачівської площі - 300 метрів. Вид свердловини – вертикальна. Спосіб буріння – роторний.

Очікуваний початковий дебіт газу із свердловини становить 10000 кубометрів на добу. Для цілей влаштування свердловини № 5 Косачівської площі використовуватимуться земельні ділянки загальною площею 2,0338 га, на підставі договорів сервітуту, укладеними з власниками земельних ділянок.

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Гео Альянс Косачівське» є дві кіпрські компанії Гео-Альянс Ойл-Гас Паблік Лімітед та Гео-Альянс Ойл-Гас Уан Лімітед. Кінцеві бенефіціари - відсутні.

Відкритий реєстр національних публічних діячів, пов’язує компанії групи Гео-Альянс (до групи входить і ТОВ «Гео Альянс Косачівське») з олігархом Віктором Пінчуком.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 23А, е-mail: ifecobez@gmail.com, тел./факс. (0342) 52-61-50, контактна особа - Пліхтяк Андрій Дмитрович.