Володимир Омелян: бетонні дороги стоятимуть від 28 до 50 років

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу й зустрівся з його студентами.
«Факт у тому, що впродовж 20 років дорожню галузь знищили, тому що ніколи не фінансували. Відтак дороги в Україні зникли. Зараз ми створили Дорожній фонд. Це була системна річ, яка поміняла повністю всю галузь. За три роки зроблено вдвічі більше, ніж за попередні 10. Коли піднімаємо кошториси траси Одеса-Київ, Київ - Чоп (7 - 10-річної давності), бачимо там вартість 1 км тогочасних доріг вдвічі (!) дорожчу, аніж зараз. Тобто сьогодні ми будуємо вдвічі дешевше, хоча все виросло в ціні, починаючи від зарплат і закінчуючи сировиною. Думаю, що тоді просто брехали і крали - така була філософія», - зазначив В.Омелян.

Читайте також: На трасі Івано-Франківськ-Тернопіль влаштують цементно-бетонне покриття

Міністр прокоментував ідею будівництво бетонних доріг в Україні.

«Дуже важко до цього йшли. Був шалений опір «Укравтодору» - тут зрозуміли, що це - пряма загроза їхній «імперії ямкового ремонту». Адже такі дороги матимуть гарантію від 28 років, але насправді повинні простояти років 50 і більше. У 2020-му на Прикарпатті починаємо будівництво бетонної дороги Івано-Франківськ - Стрий. Вона була збудована ще за цісаря, в 1860 р. Через 100 років, у 1960 р. її відремонтували - й на тому край», - сказав В.Омелян.