Юрій Тимошенко: мені пропонували мільйони доларів

Народний депутат Юрій Тимошенко прокоментував свою участь на президентських виборах.

«Якби моя команда не зрадила мене на 85% у процесі, десь за тиждень, як я стартанув, ті, які перед виборами декларували мені дружбу й любов, що йтимуть зі мною до кінця з усіма своїми організаціями, партійними осередками… На жаль, усі вони виявилися проститутами, як і всі ці зараз "тітушки", що ґвалтують українську символіку й українську форму, а за гроші вирішують питання та знищують конкурентів своїх замовників. Виявилося, що всі ці партії та громадські організації хотіли одного – заробити на мені. До мене підходили й казали: "Юро, ти ж сам, у тебе немає команди. Давай ми станемо твоєю командою, підтримаємо тебе нашими осередками, розкрутимо тебе щонайменше до трьох відсотків, а потім продамо. А 3% можна продати десь за 20 мільйонів доларів, ми знаємо кому – і тобі дамо, і собі дамо, а потім з тобою, як з упізнаваним лідером, підемо на парламентські вибори й заведемо осіб 15-20. Виявилося, що всі вони проститути й хотіли заробити», - розповів нардеп руху «Чесно».

Читайте також: Юрій Тимошенко найбільшу підтримку отримав на Івано-Франківщині

Тимошенко розчарований результатами голосування на своєму окрузі й каже, що бажання балотуватися надалі в народні депутати наразі не має, бо виборці не вдячні.

«Є багато різних пропозицій, але немає великого бажання. Я вважав, що на моєму окрузі мені агітувати вже не потрібно, бо маємо перше місце в Україні з-поміж 423 депутатів за кількістю «стягнутих» на округ коштів (2018 року найбільше – близько 127 млн грн – з-поміж депутатів-мажоритарників отримав округ лідера фракції «Народний фронт» Максима Бурбака, – прим. авт). Скільки зроблено доріг, садочків, шкіл, ремонтів клубів! Здавалося б, уже нема чого казати. Але в селі, де людям зробив на дурняк дві дороги по півтора мільйона, лікарню на чотириста тисяч, за мене віддали 7 голосів, а за Зеленського – 87. Пробачте, я вважаю, що мені плюнули просто в лице, і тому якогось бажання йти знову в мене зараз немає».

Юрій Тимошенко заявляє, що йому пропонували мільйони доларів за усунення від балотування в Президенти й історія з Тарасом Костанчуком – це лише одна з таких пропозицій, але були й більші.

«Пропозиції були від того, кому я заважав, на чиєму шляху стояв і для кого треба було звільнити лижню. Я не продався за мільйони доларів, а люди навіть зі своєї тупості не подумали, що, якби я був курвою, яка пхається на ці вибори, щоб дорватися до посади й заробити чи накрасти грошей… Та я за два президентські терміни в житті не заробив би стільки грошей, скільки мені вже давали. Моєму помічникові пропонували 3 мільйони доларів, аби він вплинув на мене й переконав зійти зі шляху. Він сміється й каже: "Юрію Володимировичу, якби я їм сказав 20 мільйонів, то вони б і на це погодилися". Там, каже, «дєнєг, як до Урала». Там з грошима проблема не стояла, там кран з Росії був відкритий, скільки треба – стільки й бери. Але я й секунди не думав про таке. Бо є речі, які не продаються. Честь не продається ні за які гроші – ані за 5 мільйонів гривень, ані за 5 мільйонів доларів. А люди мене продали за 15 копійок, образно кажучи. Це про мешканців мого округу, де мені всі осанну співали, запевняли, що вони за мене, присягались і клялись… Але чомусь на словах це було так гарно, а як дійшло до справи, то не знаю, що сталося», - заявив Юрій Тимошенко.