На Рогатинщині відкрили родинну ферму

11 квітня директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин взяв участь у відкритті родинної ферми Лідії Мегмет з утримання 10 молочних порід корів у селі Чесники Рогатинського району. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Господарство відвідали також голова Рогатинської райдержадміністрації Петро Білінський, керівництво Львівської дорадчої служби, голови родинних ферм з утримання корів та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів району.

Як зазначив Іван Андріїшин, в області налічується 71 особисте селянське господарство, які утримують 5 і більше корів, з них 12 господарств розташовані на Рогатинщині.

«Все це стало можливим завдяки реалізації у регіоні проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» за підтримки канадійської неурядової організації «СОКОДЕВІ». Прикладом тісної співпраці з проектом є діяльність молочарського сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «ЕКОМ», в який об'єдналися жителі сіл Чесники, Лучинці, Пуків та Кутці», - йдеться у повідомленні.

Від канадійського проекту «СОКОДЕВІ» під час відкриття, родинній фермі вручено сучасний доїльний апарат.