Поблизу Надвірни добуватимуть піщано-гравійну суміш

Фото ілюстративне

ТОВ «Тарновицький Кар’єр-Карпати» планує розпочати видобування валунно-гравійно-піщаних порід, для виготовлення збагаченої піщано-гравійної суміші, гравію та щебеню з валунів, гравію та збагаченого піску на Тарновицькому родовищі загальною площею 94,9 га.

Родовище розташоване на території Фитьківської сільської ради на відстані близько 4 км на північний схід від м. Надвірна.

Родовище розташоване в межах першої надзаплавної тераси річки Бистриці Надвірнянської між селами Незавизів і Фитьків.

Технологічна схема видобувних робіт передбачає безпосередню розробку корисної копалини механізованим способом з застосуванням однокошового екскаватора типу «драглайн» із наступним перевезенням автотранспортом до місця переробки.

За даними ЄДРПОУ, кінцевими бенефіціарами «Тарновицький Кар’єр-Карпати» є житель Надвірни Янцюк Василь Миколайович, жителька Івано-Франківська Янцюк Оксана Йосипівна, жителька Івано-Франківська Кондур Христина Василівна. Василь Янцюк у 2010-2015 роках був депутатом Надвірнянської міської ради від Партії Регіонів. Христина Кондур до березня 2017 року працювала прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури Івано-Франківської області.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Міністерства екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035; Відділ оцінки впливу на довкілля: Начальник відділу Шимкус Марина Олександрівна, тел. (044) 206-31-15, (044) 206-20-89; m.shimkus@menr.gov.ua