На заводі ВО «Карпати не знайшли вибухівки

2 квітня при перегляді електронної почти державного підприємства ВО «Карпати» було виявлено лист із повідомленням про закладення вибухівки на заводі. Про це повідомили в прес-службі ВО «Карпати».

За словами Валентина Гладкого, заступника генерального директора із питань безпеки, лист був написаний російською мовою. В ньому говорилося, що на заводі закладена саморобна бомба із годинниковим механізмом. На її «знешкодження» було дано менше 24 годин. Також в листі було відзначено, це «помста за окупацію Донбасу та злочини проти його населення».

За інформацією начальника відділу охорони праці ВО «Карпати» Дмитра Луканя, була організована евакуація працівників підприємства за межі заводу. Весь процес пройшов злагоджено, адже на заводі неодноразово проводилися навчання із евакуації, тому кожен знав, як діяти в ситуації, яка склалася.

«Евакуація проходила без паніки і швидко. Вивели людей протягом десяти хвили. Позитивну роль зіграли навчання, які раніше відбувалися, тому люди виявилися добре підготовленими», - розповідає начальник цеху №8 Ярослава Дзюбан.

Загалом, відзначає генеральний директор ВО «Карпати» Дмитро Втерковський, евакуйовано було понад 1 тисячу 300 працівників. Протягом двох годин разом із поліцією та працівниками кінологічної служби були обстежені приміщення цехів, котельні, газові пункти та інші приміщення, також перевірені відео із камер спостережень, які підтвердили, що ніхто на територію підприємства не проникав.

За інформацією начальника вибухотехнічного відділу поліції Романа Дзібія, на ВО «Карпати» не виявлено жодного вибухового пристрою.

Після перевірки приміщень і встановлення безпеки перебування в них, працівники заводу повернулися на робочі місця.

Підприємство працює у штатному режимі.