На Прикарпатті у списки включили більше мільйона виборців

31 березня відбудуться чергові вибори Президента України. В Івано-Франківській області їх підготовку забезпечує сім окружних і 1034 дільничні виборчі комісії. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

«Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, в межах повноважень, сприяють виборчим комісіям у здійсненні ними своїх завдань. Це, зокрема, надання робочих приміщень, залів засідань, оргтехніки, засобів зв’язку. В усіх семи окружних виборчих комісіях встановлено та налагоджено роботу програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи “Вибори Президента України” єдиної інформаційно-аналітичної системи “Вибори” окружної виборчої комісії з виборів Президента України», - йдеться у повідомленні.
«Забезпечено вчасне формування, друк і передачу дільничним виборчим комісіям іменних запрошень і попередніх списків виборців. 27 березня завершено друк уточнених списків виборців і 28 березня вони передані всім дільничним виборчим комісіям», - йдеться у повідомленні.

Щоб забезпечити максимальну достовірність уточнених списків виборців відділи ведення Державного реєстру виборців опрацьовували інформацію про громадян у базі даних інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”, розглядали заяви виборців про уточнення себе у Реєстрі, про зміну місця голосування без зміни виборчої адреси.

«Правом змінити місце голосування без зміни виборчої адреси скористалося 6 207 громадян. До уточнених списків виборців включено майже один мільйон п’ятдесят тисяч виборців», - йдеться у повідомленні.