На Прикарпатті СБУ блокувала діяльність нарколабораторії

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, учасники якого налагодили контрабандне ввезення прекурсорів для виготовлення психотропних речовин на території України. Про це повідомили в прес-центрі СБУ в Івано-Франківській області.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканці Івано-Франківщини організували гуртові поставки прекурсорів для виготовлення метамфетаміну зі Східної Азії. Нарколабораторію зловмисники облаштували на території одного з гаражних кооперативів області.

«Правоохоронці затримали двох організаторів нелегального бізнесу згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одному із райцентрів після отримання чергового «замовлення» із п`ятьма кілограмами прекурсорів. Вилученої кількості речовини вистачило б для виготовлення партії психотропів вартістю півтора мільйона гривень за цінами «чорного ринку». Під час обшуків у приміщеннях фігурантів справи та їхніх транспортних засобах правоохоронці вилучили ємності, хімічні реактиви та сполуки необхідні для виготовлення наркотиків, прекурсори, канабіс, зброю і чорнові записи, що підтверджують здійснення протиправної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Затриманим повідомлено про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 та ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Операція із викриття зловмисників проводилася співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю під процесуальним керівництвом військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону.

Читайте також: СБУ викрила найбільшу в Україні нарколабораторію