В Івано-Франківську 2 тисячі виборців змінили місце голосування

В Івано-Франківську триває підготовка до президентських виборів на 83 виборчому окрузі. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Підрозділи міського виконавчого комітету активно долучилися та допомагали у підготовці до виборів.

За словами заступник керуючого справами Андрія Лиса, цьогоріч в місті створено 111 виборчих дільниць. Оскільки кількість виборців зростає, то створили також 3 нові: у школі №24, у профтехучилищі №13 та у селі Крихівці. Деякі виборчі дільниці змінили своє місце перебування, тому дав доручення організувати оголошення на старих дільницях з новою адресою дільниці.

«Закликаю всіх, у неділю, 31 березня прийти та обрати свого президента. Дільниці працюють з 8.00 години ранку до 8.00 вечора», – закликав міський голова Руслан Марцінків.

25 березня був останній день, коли можна було змінити місце голосування. Люди звикли все відкладають на останній день. Тому вчора до відділу реєстру виборців були дуже великі черги. За весь період прийому таких заяв понад 2 тисячі франківців звернулися щодо зміни місця голосування. З 26 березня такі заяви відділом реєстру виборців не приймають.

Також важлива інформація для тих, хто не може прийти на дільницю, але хоче проголосувати. До п’ятниці, 29 березня, до 8 години вечора, можна ще подати заяву на голосування дома ( або передати її кимось). До заяви потрібно обов’язково додати довідку від лікаря – дільничого чи терапевта, що особа не може прийти на дільницю. Пакет документів потрібно принести на свою дільницю.