У Брошневі-Осаді встановили на пішохідних переходах школярів-манекенів

У Брошнів-Осаді поблизу трьох пішохідних переходів, що розташовані неподалік навчальних закладів, працівники селищної ради під керівництвом першого заступника Богдана Мельника встановили попереджувальні манекени. Про це повідомили в Брошнів-Осадській ОТГ.

«Вони мають вигляд школярів, які намагаються перейти дорогу. На наплічнику великими літерами написано «Увага». Таким чином перехід став значно безпечнішим. Яскравий колір та схожість зі справжньою дитиною мають змусити водіїв пригальмувати перед пішохідним переходом», - йдеться у повідомленні.
«Встановили манекени для безпеки руху школярів та мешканців селища. Це встановили з попереджувальною метою», – розповідає про задум голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів.

Манекени заввишки 1 м 30 см. Виготовлені вони зі скловолокна і мають спеціальну фарбу, яка відбиває світло вночі. Розмістили чотирьох «школярів» неподалік ліцею та двох – біля ДШМ ім. В. Івасюка.

Зазначимо, що практика використання манекенів на дорогах є неоднозначною. З часом водії звикають до них і перестають звертати увагу. Це може призвести до того, що водій може сприйняти реального школяра за манекен.