На Прикарпатті сплатили 120 мільйонів екологічного податку

У січні-лютому поточного року від платників податків Прикарпаття до зведеного бюджету надійшло 119,4 млн грн екологічного податку. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 24,6 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Із загальної суми до державного бюджету спрямовано 54,5 млн грн, що на 11,9 млн грн більше, ніж торік, до місцевих бюджетів – 64,9 млн грн, це на 12,7 млн грн більше, ніж у січні-лютому минулого року. Найбільші надходження забезпечили платники Галицького та Калуського районів.

Читайте також: Прикарпатський бізнес сплатив 215 мільйонів гривень ПДВ

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу України платники екологічного податку складають податкові Декларації та подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов’язань з екологічного податку I квартал п.р. є 10 травня та 20 травня 2019 року відповідно.