На Прикарпатті судитимуть членів групи, які утримували 32 людей у неволі

Резонансну справу щодо шістьох жителів Маріуполя, які впродовж двох років утримувала в нелюдських умовах 32 людей, серед яких троє малолітніх, спрямовано слідчими до суду. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За вказані злочини зловмисникам загрожує ув'язнення від 5 до 12 років.

«У ході досудового розслідування працівниками поліції встановлено, що маріупольці, діючи за попередньою змовою групою осіб, з метою незаконного швидкого збагачення за рахунок отримання грошової винагороди, під виглядом надання реабілітації хворим від наркотичної та алкогольної залежності, а також їх трудової експлуатації впродовж 2017-2018 років організували на території м. Коломия та Коломийського району декілька закладів закритого типу, назвавши їх реабілітаційними центрами, для розміщення яких підшукали та орендували приватні домоволодіння», - йдеться у повідомленні.

З метою прикриття їх злочинної діяльності, зареєстрували в м. Коломия Благодійну організацію.

«З жовтня 2017 року по вересень 2018 року зафіксовано дванадцять фактів, де підозрювані, підшукуючи алко- та наркозалежних осіб в м. Івано-Франківську, а також в м. Коломиї, всупереч їх волі, примусово садили в автомобіль, перевозили та незаконно поміщали у створені ними заклади закритого типу. Людей утримували протягом тривалого часу, позбавляючи волі, при цьому забирали документи. Три факти, де підозрювані повідомляли родичам алко- та наркозалежних осіб недостовірну інформацію про характер та методику реабілітації, замовчуючи відомості про закриті умови, позбавлення волі, недостатній раціон харчування, запрошували потерпілих проходити курс лікування в зазначених закладах. При цьому отримували від родичів грошові кошти за так зване лікування», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування слідчими суддями за клопотаннями слідчого, погодженими прокурором прокуратури Івано-Франківської області, всім шести підозрюваним було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.