Івано-Франківськ посів 14 місце у рейтингу прозорості міст

Організація Transparency International Ukraine презентувала результати дослідження Transparent cities/Прозорі міста, яке виконував Інститут Політичної Освіти. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив експерт Тарас Случик.

«Transparent Cities/Прозорі міста - це Програма Transparency International Україна, яка працює задля посилення мотивації українських міст ставати більш прозорими, підзвітними та зацікавленими. Ми створили Рейтинг прозорості 100 найбільших міст використовуючи ряд показників, згідно з якими порівнюються муніципалітети - відкритість інформації про роботу органів влади, участь громадськості у процесі прийняття рішень, бюджетування, закупівель тощо», - йдеться на сайті організації.
«Прозорість це про гроші! Про те як забезпечити контроль за витрачання бюджетних коштів та додатковий аргумент, щоб звабити інвестора, який збільшить дохідну частину. Чи використання ресурсів, наприклад, запровадження ProZorro.Продажі для оренди комунального майна. Або залучення до проектів міжнародної технічної допомоги», - пояснив Тарас Случик.

Лідерами рейтингу стали: Дрогобич, Маріуполь та Вінниця. Для прикладу, Львів на шостому місці, Тернопіль - на 10 місці, Київ - на 11 місці.

Івано-Франківськ посів 14 місце, хоча в минулому році був лідером рейтингу. Калуш - 72 місце, Коломия - 96 місце.

З повною версією рейтингу можна ознайомитись тут