Синод ПЦУ закликає українців обирати нового керманича держави, керуючись здоровим глуздом і власною совістю

Священний Синод Православної Церкви України (ПЦУ) оприлюднив на сайті Церкви звернення із закликом до українців зробити правильний вибір під час голосування за кандидатів на пост президента України. Адже від цього вибору залежить не лише майбутнє українського народу, але й той напрямок, який Україна обере на найближче майбутнє, інформує Цензор.НЕТ.

Синод закликає виборців 31 березня помолившись прийти на виборчі дільниці і усвідомлено та відповідально поставитись до вибору майбутнього керманича країни - чесно і за совістю. Не продавати свої голоси "ні за гроші чи інші матеріальні цінності, ні за солодкі обіцянки". Обирати президента, керуючись здоровим глуздом і власними переконаннями. А для цього потрібно не лише вивчити програми кандидатів, але й історію їхніх діянь.

У ПЦУ нагадали, що Україна вже понад п'ять років змушена оборонятися від широкомасштабної агресії Російської Федерації. В умовах нав'язаної агресором нашому народові війни під час голосування слід враховувати, що президент у першу чергу є верховним головнокомандувачем країни. Тому від нашого вибору залежить, якою ціною буде досягнута перемога, - шляхом мужнього відстоювання власних прав, свобод і цінностей чи капітуляції перед ворогом, до якої, закликає частина політиків задля сумнівного миру з усіма його наслідками.

"Наше спільне завдання - зберегти державність, незалежність і єдність України. Тому треба оцінювати кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ, за вмінням впоратися з поставленими перед главою держави завданнями. Від голосу кожного громадянина у день голосування справді залежить, яким буде наше спільне майбутнє", - підсумував Священний Синод ПЦУ.