З квітня школярі почнуть вивчати отримання Томосу та створення ПЦУ. Міносвіти змінило навчальну програму

До навчальної програми з історії України для 11-их класів внесли питання щодо створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію.

Як повідомляє прес-служба МОН, школи, управління освіти та ІППО вчора отримали лист Міністерства освіти та науки, в якому містяться інформаційні матеріали щодо висвітлення цього питання для школярів.

«Створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію – важлива з історичної точки зору подія. Про те, що українська держава та духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається у школах наприкінці навчального року – у квітні-травні. Для нас було принципово до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть послуговуватися вже цьогоріч. Сам Наказ про зміну навчальних програм було підписано 21 лютого, і вже сьогодні, 26 лютого, ми надіслали матеріали. Це важливо, адже так вчителі зможуть зауважити зміни в програмі, а також підготуватися до висвітлення теми», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вже наступного навчального року ця тема з'явиться у шкільних підручниках. В програму ЗНО її внесуть не раніше 2021 року.