Дорогами, завищеними цінами та сервісом на Прикарпатті незадоволені українські туристи

Сьогодні презентували результати дослідження "Туристи та екскурсанти Івано-Франківської області-2018", яке провів Навчально-науковий центр соціологічних досліджень Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

В основному Прикарпаття відвідують туристи з Одеси, Львова, Києва та Дніпра. В середньому мандрівники проводять на Івано-Франківщині 3-4 дня. А витрачають вони 1260 гривень на день.

Соціологи дослідили, що 64 відсотки мандрівників після подорожі повертаються знову. А у прийнятті рішення відвідати Прикарпаття часто відіграють роль соціальні мережі, так відповіли майже 52% опитаних. Також понад 83% респондентів відомо про культурно-мистецькі заходи, які проводять в області.

Найбільше туристи незадоволені дорожньою інфраструктурою, територіальною доступністю, інформаційним забезпеченням, завищеними цінами та культурою обслуговування.

Як зазначила Марія Савка, Івано-Франківщина – це край туристично-рекреаційних можливостей, тому ми повинні розвивати цю галузь, досліджувати перспективи її розвитку, можливості збільшення кількості мандрівників.

За її словами, зараз головним завданням влади є забезпечення соціально-економічного розвитоку регіону.