Ukraїner зняли фільм про франківський стартап

Новий медіа-проект Ukraїner зняв фільм про франківський стартап Promprylad.Renovation, засновником та ідеологом якого є Юрій Филюк.

Промприлад.Реновація

Проект Промприлад.Реновація має на меті перетворити радянський завод у центрі Івано-Франківська на сучасний бізнес-кластер.

"Фішкою" проекту є те, що він зі сфери імпакт-інвестування, тобто інвестори вкладають кошти не лише у реновацію заводу, а також підтримуватимуть соціальні зміни та розвиток регіону. Передбачається, що компанія перераховуватиме 50% прибутку на фінансування ініціатив розвитку міста та регіону, а 30% площ заводу будуть нададуть соціальним і громадським функціям на пільгових засадах.

Для втілення проекту необхідно залучити 25 мільйонів доларів. Наразі зібрали більше одного мільйона.

Нині у Промприладі працюють: школа танців, барбер-академія, галерея сучасного мистецтва та творча майстерня, мультимедіа-лабораторія, дитячі клуби неформальної освіти, майстерня, кафе, бар, офіс IT-компанії, конференц-зала, урбан-лабораторія та департамент інвестиційної політики міськвиконкому.

Про ідею створення інноваційного проекту Promprylad.Renovation та плани його розвитку розповідає Юрій Филюк команді Ukraїner.