АМКУ перевірить газовиків через їхні спроби брати додаткові кошти за газ

До органів Антимонопольного комітету України надходять численні звернення від побутових споживачів природного газу стосовно приведення Операторами ГРМ об’ємів використаного природного газу до стандартних умов.

«Враховуючи соціальну значущість зазначеного питання та те, що дії Операторів ГРМ, за певних умов, можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку розподілу природного газу, з метою недопущення ущемлення інтересів споживачів та за дорученням Антимонопольного комітету України, Івано-Франківське обласне відділення розпочало відповідне дослідження», - йдеться у повідомленні Івано-Франківського відділення АМКУ.

Читайте також: Показники споживання газу можна передавати через Viber

Зазначимо, що Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послу від 23.11.2018 №1487-1528 було заборонено Операторам ГРМ приводити об’єми використаного природного газу побутовим споживачам до стандартних умов при здійсненні комерційних розрахунків за використаний природний газ побутовим споживачам.

За наявності фактів приведення Оператором ГРМ (що здійснює свою діяльність на території Івано-Франківської області) об’ємів використаного природного газу до стандартних умов просимо повідомляти Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України на адресу: 76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 6, Головпоштамт, а/с № 22 або на електронну адресу: if@amcu.gov.ua.