Держаудитслужба перевірить закупівлю ДП «Калуська теплоелектроцентраль-Нова»

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області розпочало моніторинг закупівлі ДП «Калуська теплоелектроцентраль-Нова».

Підприємство у грудні 2018 року оголосило тендер на встановлення електрофільтра на котел очікуваною вартістю 140 млн. гривень.

У тендері взяли участь п’ять учасників. Найменшу ціну (130 млн. гривень) запропонувало ТОВ «Корпорація Промстан». Однак, цю пропозицію тендерний комітет відхилив як таку, що не відповідає умовам тендерної документації. З аналогічним формулюванням замовник відхилив пропозиції ще чотирьох компаній. І в підсумку скасував закупівлю.

Надалі у справу втратилась Держаудитслужба, яка отримала повідомлення про порушення законодавства у сфері державних закупівель.

Держаудитслужба подала запит у ДП «Калуська теплоелектроцентраль-Нова» з питанням: «Чому замовник у Додатку 2 до тендерної документації вимагає у переможця торгів документальне підтвердження інформації, що міститься у відкритих державних реєстрах, доступ до яких є вільним?».

Зазначимо, що ДП «Калуська теплоелектроцентраль-Нова» перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.